Få tips och rekommendationer via bloggar

Vid olika tillfällen i vardagen kan man behöva få tips och rekommendationer kring olika saker eller händelser. Vid dessa tillfällen är det inte säkert att det finns någon i omgivningen som man kan rådfråga, vilket gör att det kan kännas hopplöst. Dock behöver det inte vara det, då det idag finns bloggar som har svar på det mesta. Beroende på vad det är för typ av blogg kan man få olika råd. Exempelvis kan man få råd kring skönhet och mode på en del bloggar medan andra bloggar syftar till att ge tips kring hur man kan klä ut sig till olika tillfällen som exempelvis på Halloween.

Maskeradkläder inför Halloween

Halloween närmar sig och det kan vara svårt att veta vad man ska klä ut sitt barn till, speciellt om man även ska klä ut sig själv. Det finns olika bloggar som tipsar om var man kan hitta halloween kläder för barn och hur man ska kombinera dessa med exempelvis smink och hårfärg. Ska barnet till exempel klä ut sig till häxa kan det vara en bra idé att färga håret i en rolig färg.

Ett annat tips som många bloggar ger är att man själv ska klä ut sig på ett liknande sätt som sitt barn för att skapa ett enhetligt intryck. I sin tur kommer detta troligtvis också att innebära att man kommer att färga sitt egna hår i en rolig hårfärg. Detta är dock något som sliter väldigt mycket på håret, vilket innebär att man kommer att behöva återfukta håret efteråt. Detta kan man enkelt göra med hjälp av olika hemmagjorda hårkurer som ger håret en bra återfuktning och minskar slitningen av färgningen.

Hemmagjorda hårkurer

Att återfukta håret är alltid viktigt, oavsett om man har färgat det inför Halloween eller inte. Dock är det inte alltid ekonomiskt hållbart att köpa de produkterna som hårfrisörskorna använder. Man kan därför välja att tillverka egna hårkurer som vårdar håret och ger det återfuktning. En rekommendation är att besöka en blogg som fokuserar på hårvård och hämta tips och rekommendationer. En blogg som har hår som fokus innehåller oftast tips och trix på hur man kan skapa egna hårkurer.

Ett vanligt tips som brukar cirkulera på bloggar är att man ska använda sig av kokosolja som en form av hårinpackning. Denna olja applicerar man i håret innan man ska tvätta det och bästa resultat nås om den får sitta i och verka under minst en timme. Det är kanske inte så vanligt att man har kokosolja hemma men något som de flesta hushållen har hemma är olivolja.

På de nischade bloggarna tipsas det även om olivoljan eftersom den tillför mycket fukt till håret. Dock bör man inte använda så mycket av den då den är ganska fet. Bloggarna rekommenderar därför att använda små mängder av olivoljan som en typ av hårolja.