Fixa frisyren till festen

Att gå på fest är en uppskattad del av vårt liv. Det börjar med inbjudan till kalas som barn och fortstätter senare i livet med många olika typer av fester såsom studentfest, nyårsfest, midsommarfest, firmafest, bröllopsfest, firmafest och middagsbjudningar. När vi är bjudna till en fest vill de flesta även fixa en fin frisyr. När det gäller exempelvis bröllop brukar bruden låta en professionell frisör designa en vacker håruppsättning. Men till de allra flesta festerna kan du fixa festfrisyren själv.

Långt hår

När du har långt hår kan du fixa en snygg festfrisyr själv som exempelvis Olivia Munns retrolockar. Föna hårets rötter (genom att vända ditt huvud upp och ner) så att du får volym. Föna resten av ditt hår med en rundborste. Ta en hårslinga i taget och rulla upp på värmespolar (större spolar ger större lockar). Överhåret rullas inåt mot ditt ansikte och restern av håret rullas i varierande rikting för mer volym. När spolarna kallnar tas dom ut, borsta håret och använd glansspray som avslutning. Kanske du föredrar Blake Livelys slarvigt naturliga lockar. Det fixar du på liknande sätt men använd en locktång (störrre modell) istället för att få mjuka stora lockar. Tjockare hårslingor ger större lockar. Dra håret rakt nedåt med tången så att du får vågformat hår och inte korkskruvsform. Vänd slutligen huvudet upp och ner så att du kan spraya med hårspray för naturligt resultat.

Festen

Vi firar gärna årets stortider med en fest och bjuder in vänner, arbetskamrater och familj för att kunna umgås och ha det roligt. Att bli bjuden på en fest är en ynnest och som brukligt är bör man ta med sig en liten gåva som uppskattning till värden. En present som alltid uppskattas är en snygg flaska bubbel. På Vinoteket.com kan du välja bland ett oerhört stort sortiment av härliga Mousserande viner av hög kvalitet till bra pris. Här finns allt från lyxig Champagne till bubblande Spumante från Spanien, Italien, Frankrike, Sydafrika och Tyskland. Du kan välja en tjusig flaska eller en temalåda med en lyxig samling Mousserande viner. Vinoteket.com erbjuder marknadens kanske mest spännande sortiment av bubbel. Dessutom får Vinoteketets kunder fri frakt (över hela landet) hem till din dörr.

Enkel festfrisyr

Det är faktiskt enklare än vad många tror att fixa en festlig frisyr på sig själv. För att göra det både lättare och roligare kan du fixa festfrisyren tillsammans med bästa kompisen.

Det finns många bra knep online för att få ett riktigt bra resultat som får ditt hår att glänsa.

Preparera håret med en bra stylingprodukt innan du sätter upp det. Se till att produkten når ut i hela ditt hår genom att kamma ut den (med en borste). Eftersträva inte en galafrisyr utan en mer nonchalant och naturlig stil. Komplicerade frisyrer passar mer för bröllop och nobelfester. Smycka till din frisyr med ett glittrigt hårsmycke eller strasspänne för att ge ett extra festligt intryck.