Hemmagjorda hårkurer

Har du också funderat på om det finns något billigare alternativ till salongernas dyra hårprodukter? Att varje månad lägga 150 kr på ett schampo, 250 på en inpackning och ytterligare 250 för en hårolja är en dyr affär som man kanske inte alltid har råd med. Men hur ska man kunna spara pengar och samtidigt vårda håret på bästa sätt? Vi har ett par tips!

Kokosolja

Om du läser modetidningar vet du säkert att bland annat kända skådisar och Victoria’s Secret modeller använder kokosnötolja i sina hårvårdsrutiner. Oljan används framförallt som en hårinpackning innan du tvättar håret och det bästa är att låta den verka i minst en timme.

Olivolja

Även olivoljan har kända positiva effekter på både hud och hår. Oljan används på samma sätt som kokosnötoljan, men skillnaden är att den innehåller betydligt mer fukt, medan kokosoljan även tillför proteiner. Olivoljan kan den användas som en hårolja – men endast i väldigt små mängder.

Ägg

Ja, det låter väldigt konstigt, men kvinnor i många delar av världen gör egna inpackningar som består framförallt av ägg och olja. Man vispar äggen och blandar sedan ihop dem med t.ex. olivolja för enklare applicering. Ägg innehåller nämligen väldigt höga halter protein och vitaminer som bygger upp håret ordentligt.