Silvergrått hår

Trender förändras nästan varje säsong, men ibland kommer det en sådan som lyckas hålla oss intresserade flera år i rad. Något som alltid verkar vara modernt är en fräsch, naturlig look, men under de senaste åren har även raka motsatsen uppkommit, nämligen det silverblonda håret. Läs mer om trenden nedan – kanske är den något för dig!

Vad exakt är silvergrått hår?

I Skandinavien väljer de flesta blondiner en kallare nyans, till skillnad från många länder i centrala och framförallt södra Europa. Även den kalla, ljusbonda nyansen har varit modern länge, men nu har man gått ett steg längre och färgat håret gråaktigt – nästan som mormors nyans! Vi kan se alltifrån mer dämpade nyanser som påminner mer om blont till riktigt gråa hår som, kanske konstigt nog, faktiskt är riktigt snygga. Framförallt långa, silverblonda hår är en riktig hit.

Hur får man till den perfekta nyansen?

Den som vill ändra hårfärg rekommenderas ofta att besöka en frisörsalong, eftersom färgningen kan vara ganska komplicerad och medföra vissa risker. Det är däremot inte alltid fallet när du vill få fram en silverblond eller silvergrå nyans, eftersom du enkelt kan få ett riktigt bra resultat med hjälp av rätt schampo eller balsam. Om du redan har ljust hår krävs det ofta inte mer än ett bra silver schampo eller balsam som du sedan låter verka i runt en timme beroende på hur din egen hårfärg ser ut. För en mer intensiv silvergrå färg kan du använda ett svart schampo från till exempel Maria Nila. Du som har mörkare hår rekommenderas istället att besöka en salong, eftersom håret först måste blekas innan det kan få en grå ton.