3 Tips innan du färgar håret

Nu när våren är på ingång känner många av oss att en liten förändring inte vore helt fel. När vi går mot ljusare tider är det även ljusare hår som gäller, men utöver den där snygga, somriga känslan medför blont hår även blekning, vilket i sin tur innebär slitage. Hur ska man då gå tillväga för att få till en snygg ljus nyans utan att förstöra håret? Nedan hittar du mina 3 bästa tips!

1. Förbered håret i god tid

Med “i god tid” menas inte en timme innan du ska färga håret, utan minst en månad innan. Tvätta inte håret mer än två gånger i veckan, och använd alltid de bästa produkterna du har råd med.

2. Skydda håret maximalt

För att skydda håret maximalt krävs det att du stärket det så mycket som möjligt. Plattänger, locktänger och hårfönar bör undvikas helt, eftersom de torkar ut håret. Sätt gärna upp håret i en lös knut eller fläta för att skydda det mot vind, regn och snö.

3. Vårda lockarna

Förbered håret genom att använda en inpackning efter varje schamponering – balsam räcker inte! Ett tips är att även använda Olaplex och en högkvalitativ hårolja, men glöm inte att även vanlig kokosolja kan göra underverk!