Rapunsel-hår

Det riktigt långa håret, eller Rapunsel-håret, har varit en stadig trend under de senaste åren och håller i sig även under 2019. Kanske är det Disney-filmerna med sina långhåriga prinsessor som inspirerat oss, eller så är det kanske favoriter som Game of Thrones, men en sak är säker: lång hår är en het trend.

Rapunsel-looken

Den så kallade Rapunsel-looken är egentligen ganska enkel, eftersom grundidén är att ha långt hår. Håret kan vara både ljust och mörkt, rakt eller vågigt, bara det är långt. I vilket fall som helst är Rapunsel-looken en nostalgi från barndomen, för att inte tala om tidigt 1900-tal, när kvinnor oftast hade väldigt långt hår.

Så får du till looken

Att vara en livs levande Rapunsel är inte så svårt. Du som har kort hår kan med hjälp av extensions få det långt på några timmar, och har man redan långt hår gäller det bara att hålla det friskt. Helst ska längderna nå ner till midjan eller höfterna, men inte mer än så. I övrigt ska håret helst vara utsläppt så att längen syns, eller så kan man göra som Elsa i Disneys “Frozen”, och välja en stor fläta.