Rakt & slätt hår

En trend som till skillnad från många andra är ganska “vanlig” är den släta, raka frisyren. Det är en elegant look som kan sägas vara tidlös och fungerar med nästan alla stilar. Eftersom det inte är någon extravagant frisyr kan den kanske tyckas lite tråkig, men med rakt och slätt hår ger du garanterat ett stilrent och snyggt intryck.

En stilren look

Både långt och kort hår anses vara elegant. Frisyren passar till alla garderober och i alla sammanhang. Dessutom är den väldigt enkel att åstadkomma, vilket är en stor fördel, eftersom de flesta av oss inte har lust att lägga alltför mycket tid på att fixa håret varje morgon.

Så får du till looken

För att få rakt och lent hår måste du först satsa på att vårda det. När du lockar håret syns det inte om håret är slitet, men när det är rakt kan man med enkelhet identifiera ett torrt, sprött eller skadat hår. Det gäller alltså att hålla håret friskt för att få till en snygg rak look – så den är egentligen inte så enkel som man kan tro. Föna gärna håret med hjälp av en borste för att få det helt rakt, eller använd en plattång, men med måtta.