3 Tips för ett friskt hår

Vem vill inte ha ett perfekt hårsvall utan frizz – eller ännu värre: kluvna hårtoppar? Att få det där friska håret många av oss drömmer om är egentligen inte så svårt, utan det gäller bara att följa några enkla steg.

Inga värmeverktyg

Den dagliga rutinen kräver ofta att håret ser vårdat ut, men många går ett steg längre och sasar på en perfekt frisyr varje dag. Även om det är snyggt att ha plattat eller lockat hår bör man ha i åtanke att värmeverktygen sliter på håret rejält – oavsett vilken skyddande kräm du använder. Efter blekning är värmeverktygen den främsta orsaken till att hår slits eller förstörs, så satsa på att vårda håret istället – då blir det naturligt vackert.

Inpackningen – din nya bästis!

Flertalet konsumenter tänker att balsam är tillräckligt efter schamponering, men faktum är att det inte alltid stämmer. Om du vill ha långt och friskt hår bör du använda en inpackning minst en gång i veckan, och råkar du även ha blekt hår kan du med fördel användna en hårmask varje gång du tvättar håret.

Tvätta inte för ofta!

När du tvättar håret varje dag försvagas det ordentligt, eftersom du tvättar ur hårets naturliga oljor och torkar ut det. Vänta därför i minst två dagar innan du tvättar håret på nytt!