Mitt hemmakontor

I mitt yrke som frisör träffar jag väldigt många människor och det har gett mig en liten tankeställare. Nu när många företag sadlar om och börjar arbeta hemifrån på grund av corona så funderar jag på hur jag ska göra. Att ta in kunderna i mitt hem är en större risk än att träffa dem på salongen, men däremot har jag flyttat hem själva kontoret.

Jobba hemifrån

Först tyckte jag att det var lite svårt att få lika mycket pappersjobb gjort hemma som jag fick på kontoret. Det är så lätt att distraheras av andra saker hemma, jag märker hur arbetsmoralen lätt sjunker.

Det jag har gjort är att göra en särskild skrivbordshörna där jag kan sitta och arbeta ostört. Jag köpte lite kontorsmaterial hos officedepot.se, som jag fick hemskickat väldigt smidigt. Med lite nya prylar var det enklare att känna att jag var på jobbet och inte i mitt eget hem.

Bekvämt men seriöst

Det viktigaste för mig vid mitt skrivbord är att jag inte ser ut över resten av hemmet, och att jag sitter bekvämt. Då kan jag låtsas att jag är inne på kontoret i salongen. Jag bar faktiskt med mig min kontorsstol därifrån för att få lite mer jobbkänsla. Sedan har jag satt upp en kalender där man kan skriva i schema dag för dag. På så sätt vet jag alltid vad jag ska göra och vilken tid.

Att jobba hemifrån är faktiskt ganska skönt när man väl kommer in i det!