Snow blonde

En tidlös klassiker är det platina blonda håret. Det är lika modernt idag som det var för 50 år sedan, och av någon anledning verkar trenden aldrig försvinna. Men under år 2018 uppstod en ny variant av looken, och den är nästintill kritvit.

Hur ser looken ut?

Den klassiska platina blonda looken har alltid varit väldigt ljus, men även något guldig. Det beror kanske på att de flesta hår blir något gulaktiga när de bleks, och den guldiga tonen kvarstår ibland till viss del även efter en toning. På senare år har nyansen blivit allt kallare, framförallt i Norden, men under det senaste året gick man ännu ett steg längre. Många väljer nu en nästan helt vit nyans, så kallad “snow blonde”. Professionella hårvårdsmärken som L’Oréal, Kérastase, Wella och många fler har utvecklat toningar som alltså inte gör håret lila eller grått, utan helt vitt. Looken är väldigt eftertraktad och det finns fortfarande ytterst få hårstylister som klarar av att få fram den unika (och dyra) nyansen.

När det kommer till längd och frisyr fungerar såväl en kort, chic frisyr som en lång Rapunsel-aktig sådan. Håret kan vara både rakt och lockigt, bara färgen är en ren, vitblond nyans.

Så får du looken

När det gäller andra trender är det ofta möjligt att själv välja om man vill gå till en salong eller själv prova på att få till den önskade färgen. I det här fallet får vi ingan sådan lyx, utan det finns bara en enda möjlighet, och det är att besöka en salong. Platina blont hår är extremt svårt att få till, för att inte tala om hur stora riskerna är att förstöra håret. Såvitt du själv inte har en väldigt ljus naturlig hårfärg krävs stark blekning för att uppnå det nästan vita resultatet, som därefter måste klara av en toning också.