Korta frisyrer

Vill du ha en enklare frisyr som är lättskött och inte kräver mycket arbete på morgonen innan jobbet? Då är det bra med en kort frisyr som inte behöver så mycket styling för att se snygg ut. Väljer man en pixiefrisyr eller en kortare bob så krävs inte mycket mer jobb än att kamma igenom håret på morgonen och att kanske, kanske ha lite vax eller spray för att fixera looken.

Kändisar som Kristen Stewart, Scarlett Johansen och Ruby Rose är exempel på kvinnor med kort hår, och det finns många snygga korta frisyrer att välja bland. Om det är så att du har behov av en ny frisyr inför, till exempel, en fest, kan det vara värt att besöka en bra salong med skickliga frisörer, även om det kan vara lite dyrare. Salonger som Håret, Björn Axén eller Hairbymli i Stockholm är några exempel på bra ställen att gå till när du vill få ett bra resultat. På bröllopet eller studenten när du sitter ute i trädgården i utemöbler kan du känna att allas blickar riktas mot din trendiga frisyr. Kortare hår är mer ovanligt än långt hår på kvinnor och drar bara därför fler blickar till sig.

Kort hår och skötsel

Även om kort hår för det mesta är lättskött, kräver många korta frisyrer en del styling med produkter och hårfön. Om man vill styla sin frisyr så är det produkter som ger stadga som är det viktigaste enligt frisörer. Det är också viktigt att håret torkar på ett bra sätt, det vill säga utan att man legat på det eller haft mössa på sig som format det i en oskön frisyr. Ingen vill ha en bad hair day, så somna inte med vått hår för att inte vakna med en oväntad kalufs och se till att håret är torrt och format som du vill ha det innan du tar på mössan eller går ut i blåsten.

En annan fördel med kort hår är att du aldrig behöver fundera på vilken frisyr du ska fixa ditt hår i nästkommande dag. En kort frisyr säger även att du är en kvinna som vågar sticka ut då du inte har det klassiska långa håret. Med en kort frisyr som passar din ansiktsform kommer dina ansiktsdrag att framhävas mer än med långt hår, och din stil blir mer individuell.

Pixelfrisyren

Min personliga favorit är pixefrisyren, som kan vara både kort, à la Mia Farrow i “Rosemarys baby”, och lite längre, såsom på Ruby Rose. Om man vill ha lite mer längd kan man ha en kortare bob med uppklippt nacke. För den riktigt vågade kan man ha sidecut, rakade mönster i frisyren eller helt avrakat. Det som sätter gränser är din fantasi. Bli en trendig kvinna nu i höst och klipp dig i en kort frisyr.