Blivande frisör? Blogga dig till framgång

Om du håller på att utbilda dig till frisören eller har planer på att göra det i framtiden, så kan du skapa en blogg för att redan nu bygga upp en blivande kundkrets. Självklart kan du också använda tipsen om du redan är frisör!

Hårvård och frisyrer

Det är roligt och kreativt att hålla på med hår. Att vara frisör är att dagligen få hjälpa människor att hitta den frisyr och det utseende som passar dem. Det som också gör frisöryrket så intressant och utmanande är att frisörer finns med i både vardag och fest. Folk kommer till frissan efter jobbet och njuter av att få bli ompysslade ett tag ena dagen, den andra dagen kan det handla om att en blivande brud vill testa håruppsättningar inför den stora dagen. Frisörer är alltid fullbokade inför stora helger och händelser. Vi vill ju alla vara snygga i håret när det händer något särskilt, vare sig det är en 50-årsfest, bröllop, dags för utlandsresan, studenten eller uppkörning för körkortet. När vi ska fira något stort, så vill vi alltid gå förbi frisören och fixa till oss. Om du förresten ska ta körkort, så erbjuder My Driving Academy handledarutbildning över hela landet.

Blogga

Varför kan det då vara smart att starta en blogg om du är frisör eller håller på att utbilda dig till frisör? Är inte bloggen ute? Är det inte Youtube och Instagram som gäller? Nja. Bloggen är inte död, folk söker lika mycket kunskap idag som för femton år sedan och surfar då in på bloggar. Däremot så är det bättre att använda Instagram om du vill berätta om ditt liv och bara visa olika snygga frisyrer som du tycker om. Den blogg som gäller idag är kunskapsbloggen. Genom att starta en blogg om hårvård och frisyrer, och skriva långa artiklar som hjälper vanliga människor med olika hårproblem, så kommer du att få läsare. Låt oss säga att du blir klar som frisör nästa år eller att du just nu är anställd, men som frisör kommer du troligtvis en dag ha egen salong eller stol och vara företagare. Då måste du skaffa dig kunder. Det är här bloggen kommer in. Genom att ha en blogg, så påbörjar du ditt blivande frisörföretag i förväg. Allt eftersom tiden går kommer du att bli lite känd och då kommer flera av de som läser din blogg att vilja klippa sig hos dig.

Rätt upplägg

Du kan gärna kalla din blogg samma sak som du en dag har tänkt att ditt företag ska heta, men det fungerar också att blogg och salong en dag har olika namn. Eller så får bloggen ett nytt namn när du har egen salong. För att skapa en växande blogg ska du skapa intressanta artiklar där du hjälper dina kunder, gärna DIY-artiklar. Du kan visa, steg för steg med bilder, hur man gör olika snygga frisyrer hemma. Genom att ha flera sådana artiklar, kommer folk att upptäcka din blogg. Och en dag också din frisörsalong.