Välj rätt hårprodukter

De flesta har nog hört talas om att det är en bra idé att köpa högkvalitativa hårvårdsprodukter. Att ett balsam för 29 kr på Konsum skulle vara lika vårdande för håret som en variant från Kérastase för 249 kr är det nog inte många som tror. Ibland kan även billigare produkter vara bra, men när det gäller just hårvårdsprodukter får man ofta vad man betalar för. Men vilka produkter behöver man egentligen för att vårda håret på bästa sätt?

Inpackningar

Den kanske mest självklara produkten är inpackningen, eller “hårmasken”, som den ockå kallas. En inpackning är en intensiv behandling som tränger in i hårstrået på djupet och bygger upp hårfibern genom att tillföra proteiner eller fukt. Vilken typ av inpackning just du behöver beror på ditt hårs färg, längd, kvalitet, osv, men alla hårtyper gynnas av en stark inpackning – det är inget snack om saken. Om du har väldigt slitet eller svagt hår kan du med fördel välja en inpackning varje gång du tvättar håret.

Hårolja

En annan produkt som kan rädda längderna är håroljan – men bara en högkvalitativ sådan. Det finns både billiga och dyra varianter, och en sak är säker: skillnaden är enorm. En hårolja av hög kvalitet innehåller riktiga oljor som tillför fukt, vilket gör att hårstrået inte knäcks lika enkelt. Dessutom tillför de ofta andra näringsämnen, t.ex. keratin eller vitaminer. När du tillför lite olja i handdukstvättat hår och senare i torrt hår märker du snabbt att håret inte torkar ut på samma sätt och håller sig betydligt friskare. Det slutliga resultatet blir att du inte behöver klippa topparna lika ofta.

Olaplex

Det finns många hårprodukter som stärker håret, men Olaplex är i en klass för sig. Olaxpex är en produkt som skiljer sig från andra genom att bygga upp håret på en betydligt djupare nivå än vad inpackningar kan göra. Behandlingen reparerar skadade svavelbindningar och sätter sig ovanpå håret som en skyddande hinna, vilket gör att värmeverktyg, färgning och liknande i första hand sliter på produkten och inte på själva håret. Olaplex finns i tre olika varianter, varav endast en kan användas hemma – men den gör en enorm skillnad. Om du färgar håret kan du även be frisören använda Olaplex under och efter färgningen för att minimera slitage.