Så får du långt hår

Vem har inte tittat igenom en bilaga av Elle eller Cosmopolitan och förundrats över kändisarnas snygga hår? Men visste du att det faktiskt är relativt enkelt att få ett minst lika snyggt hårsvall? Det handlar egentligen bara om att göra lite research på nätet och sedan ha disciplinen att följa rutinerna som krävs för att uppnå det önskade resultatet. Har du något hum om vad vi menar? Antagligen har du redan en del hårtips själv, men nedan delar vi med oss av våra bästa trick – kanske hittar du några nya råd!

Långsiktig disciplin

Att få långt, friskt hår är en investering. Det krävs en långsiktig plan – även om det kan låta lite konstigt med tanke på att vi pratar om hår. Sanningen är den att det tar flera år innan håret hinner växa sig långt, och om du vill kunna behålla längderna krävs det att du vårdar håret ordentligt från dag ett. En enda månad av stryk kan slita på ditt hår till den grad att du måste klippa av betydligt mer än vad du skulle önska – så ta inga risker! Precis som med alla andra långsiktiga planer är det därför viktigt att du tar dig tid för hårinpackningar och andra ritualer, även när du inte känner för det.

Kvalitativa hårprodukter

Oavsett vilken typ av hår du har kan man inte komma ifrån en avgörande aspekt: frisörprodukter är ett måste för långt, friskt och starkt hår – framförallt om du har tunnt eller blont hår. Visst växer håret även om du enbart använder schampo från ICA, men det kommer garanterat inte att vara lika vackert och slitstarkt som när du väljer frisörprodukter. Högkvalitativa hårvårdsprodukter tillför kvalitativa proteiner, vitaminer och oljor som är betydligt mer vårdande än billiga alternativ. I vissa fall kan även billigare varianter vara helt okej, men hår som färgats eller stylas mycket behöver extra starka produkter.

Lyssna inte på frisören – avstå från klippning i minst sex månader

De flesta av oss vet att frisörer brukar pusha nya, kreativa frisyrer, vilket visserligen kan vara roligt, men inte när du vill låta håret växa. Flertalet stylister rekommenderar också att du klipper dig var sjätte vecka, men vi som har eller har haft riktigt långt hår vet att den strategin sällan fungerar. När du klipper dig var sjätte vecka försvinner nästan allt hår som hunnit växa sedan den senaste klippningen – och hur ska man då kunna få långt hår? Däremot ska du inte heller vänta i ett år innan du klipper dig, eftersom längderna då slits av sig själva, vilket resulterar i att håret slits mer än vad det behöver göra. Exakt när du bör klippa dig beror på din egen hårkvalitet, men om du tar hand om håret ordentligt räcker det med en gång var sjätte månad.