Så får du igång ditt skönhetsföretag på riktigt

Du jobbar med skönhet, eller så håller du på att bygga upp ett företag. Det är en spännande bransch som både kräver mycket driv och kreativitet. Men konkurrensen är stenhård. Det är många som vill jobba med skönhet, mode och hår. Då är det dags att du får igång företaget på riktigt.

Samarbeta och nätverka

Vare sig du driver en webbshop, håller på att starta upp ett klädmärke, en blogg eller är frisör måste du i dagens värld samarbeta och nätverka för att lyckas. Det räcker inte med att bara ha en bra produkt eller tjänst att sälja, du måste nå ut och göra företaget starkare tillsammans med andra. Det smartaste sättet är att hitta andra i samma situation som också vill vidare. Hyr ett mötesrum på Helio och bjud in andra företagare. Om du arbetar hemifrån är det klokt att ett par dagar i veckan arbeta på ett coworking space hos Helio. Du hyr en stol, en arbetsplats, på samma ställe som andra i samma situation. Då får du både andra personer att dricka kaffe och samarbeta med.

Fokusera rätt

Genom att samarbeta kan du fokusera på vad du verkligen är duktig på. Kanske är det marknadsföring, att organisera, designa bröllopsklänningar eller skapa filmer som visar hur man gör håruppsättningar. Om du driver en webbshop med hårprodukter kan du samarbeta med en kläddesigner, där ni tillsammans skapar reklamfilmer med era produkter. Hälften av kostnaden, samtidigt som ni kommer nå en större publik. Ibland är det inte samarbete som du behöver för att växa, utan att börja outsourca vissa delar av verksamheten. Tar det tid att fixa med sajten? Outsourca och fokusera på vad du verkligen har talang för.