Få din hårblogg att blomstra med rätt verktyg

Det är inte särskilt svårt att starta upp en blogg, speciellt inte om du har ett specifikt intresse som till exempel hår, hud, mode, hälsa eller liknande. Det svåra kan istället bestå av att locka till sig läsare och lyckas hålla kvar dem.

Ta hjälp av enkäter och dina läsare

När du har kommit igång med ditt bloggande och får en känsla för vad du tycker om att skriva om och vad dina följare gillar att läsa, blir det ofta lättare att få allt att rulla på. Men för de allra flesta kommer man till en punkt när skrivandet tar stopp och det är svårt att hitta inspiration och motivation. Detta är stunden att ta hjälp av både dina läsare och smarta verktyg. För att undersöka vad dina följare vill ha mer av kan du med fördel använda dig av ett professionellt enkätverktyg, vilket hjälper dig att staka ut din fortsatta riktning. Du kan också få hjälp i att förstå hur ofta läsarna vill få nyheter och inlägg från dig, något som kan underlätta din planering en hel del. Att använda dig av enkäter och undersökningar blir ett roligt sätt för dina följare att få mer kontakt med dig och kunna engagera sig mer i din blogg. Det blir en vinnande situation för både dem, dig och bloggen.

Bra vid skrivkramp

Har du inte använt enkätverktyg förut kan det också bli det som får din inspiration att komma tillbaka. Att skapa ny input i ditt skrivande, och dessutom med hjälp av dina följare, är ofta ett säkert sätt att utvecklas som bloggare och att hålla din blogg levande. Har du drabbats av skrivkramp kan det vara till stor hjälp att undersöka vilken typ av inlägg dina läsare vill ha, då du under en period kan luta dig mot deras önskningar och arbeta utifrån dem. Var också öppen med om du har en svårare skrivperiod; det visar dig mer sårbar och brukar ofta resultera i mer av både stöd och kärlek från dina läsare. Så underskatta inte stöttningen du kan få från både dem och ett enkelt men proffsigt enkätverktyg – och låt din blogg blomstra!