Så lyckas du med hårbloggen!

Intresset för frisyrer och hårvård är perfekt att kombinera med glädjen att skriva! Frisyrer och hårvård är något som de flesta bryr sig om och är ämnen som alltid är inne. Det kommer ständigt ut nya hårtrender och nya märken att testa. Om du har en hårblogg kan det dock vara lite svårt att stå ut bland all konkurrens. Du ska nu få fyra tips på hur du kan lyckas med din hårblogg!

#1 Rätt utgångspunkt

För att lyckas med din blogg måste du ha rätt utgångspunkt. Det räcker inte med att du skriver om nyaste hårtrenderna eller lägger upp bilder på snygga frisyrer som Hollywoodstjärnorna har – dina läsare vill ha mer. Rätt utgångspunkt för din blogg är att du ska ge något till dina läsare: tips, bra information eller kuponger till hårvårdsmärken. Tänk dig att dina läsare har ett problem och hjälp dem sedan att lösa det. Det gäller inte bara hårvårdsbloggar utan alla bloggar. Om du har problem med ryggont eller artros, så kommer du söka information om det på nätet på de bloggar och sajter som verkar seriösa. Om du har problem med artros kan du gå in på jointacademy och läsa om artros och få den hjälp som du behöver. Din blogg om hårvård och frisyrer måste fungera på samma sätt: ge dina läsare hjälp.

#2 DIY

DIY är en förkortning för Do it yourself. DIY är artiklar som på ett pedagogiskt sätt visar hur man kan göra något själv. Om du brukar lägga ut bilder på snygga frisyrer som du brukar göra på dig själv eller vänner, kan du utveckla bilderna till DIY-artiklar. Då visar du läsaren steg för steg hur de ska göra frisyren genom bilder och korta texter. DIY-artiklar är ett bra sätt att få fler läsare, då det är bloggartiklar som många både återkommer till och delar med andra.

#3 Testa nya produkter

De flesta hårbloggare älskar att testa nya produkter, så rådet kan först verka överflödigt. Men det är skillnad på att testa en ny produkt för sin egen skull och blogga om den, eller att testa produkten för ge information till dina läsare. Om du har tunt nordiskt hår kommer du sällan gilla produkter med mycket olja, men för dina läsare kan det vara intressant med de produkterna. Om du vill vara en seriös hårvårdsbloggare måste du testa olika slags produkter och inte bara utifrån dig själv. Ett tips är att be en väninna med rätt hårtyp att testa produkten. Eller ännu bättre: att ni är fyra personer med olika hårtyper som testar samma produkt under en veckas tid – då kan du ge dina läsare en riktig recension av produkten.

#4 Storstäda bloggen

Bland det första som du behöver göra för att lyckas med din blogg är att göra en riktigt storstädning. Alla dina texter kommer påverka hur besökare uppfattar din blogg. Detsamma gäller om du inte har ett korrekt och någorlunda bra språk. Titta igenom bloggen, ta bort texter och bilder som inte lyfter sidan och skriv om artiklar med bra innehåll, men som saknar det rätta upplägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *